bed and breakfast nl

Bed and breakfast Maastricht <- klik hier

Het Bed and breakfast overzicht van Maastricht van BEDen BREAKFASTnl. Hier staan ze allemaal! Kijk hier om te zoeken op locatie, op datum en op prijs en boek direct!

Bed and breakfast in Maastricht

Het bourgondische Maastricht is de Bed and breakfast stad in Nederland bij uitstek. In Maastricht zijn meer dan 100 stedelijke bed and breakfast adressen. Rondom Maastricht zijn ook meer dan 100 landelijk gelegen bed and breakfasts. In de stad zijn er met name een aantal uiterst luxe (en dus niet goedkope) bed and breakfast die een niveau bieden waar geen enkel hotel aan kan tippen. U kunt alle kanten op met uw verblijfswensen in Maastricht. Dus klik hier snel verder of klik op bovenstaande link.

Musea in Maastricht

In Maastricht kunt u meer dan tien musea vinden, van klein tot groot.

 • Natuurhistorisch Museum Maastricht, natuur en fossielen uit de Sint Pietersberg, De Bosquetplein 7
 • Museum aan het Vrijthof: lokaal museum over de gemeentehistorie, Vrijthof
 • Museumkelder Derlon: In de kelder van hotel Derlon de opgravingen uit de Romeinse tijd.
 • Schatkamer Onze-Lieve-Vrouwebasiliek: reliekhouders en andere religieuze kunst, O.L.Vrouweplein 9
 • Museum De Historische Drukkerij: drukhistorie en prenten, Jodenstraat 22
 • Stoombrouwerij de Keyzer: 19e-eeuwse ambachtelijke bierbrouwerij en proeflokaal; wycker grachtstraat 26
 • Bonnefantenmuseum: het belangrijkste museum in Maastricht met oude en moderne kunst. Avenue Ceramique 250
 • Museum Schuilen in Maastricht: kleinschalig over schuikelders in 2e wereldoorlog, Goeman Borgesiusplantsoen
 • Museum N More, een winkel en museum van devote kunst zoals heiligenbeelden. In de Ursulinenkapel (1890), Capucijnenstraat 122.
 • Schatkamer Sint-Servaasbasiliek: religieuze kunst, Keizer Karel plein 3
 • Centre Céramique: Avenue Ceramique 50. Informatiecentrum en kleine expositie.
 • Sint Pieters Museum: heemkunde. Op de Sint Pietersberg.

Beschermd stadsgezicht, monumenten en andere bezienswaardigheden

Na Amsterdam heeft Maastricht de meeste rijksmonumenten; 1676 stuks. Daaronder vallen de oudste brug in Nederland, de oudste stadspoort, twee belangrijke Romaanse kerken en nog zeven Gotische kapellen en kerken. De omgeving van Maastricht staat bekend om haan natuurschoon.

In het centrum van Maastricht

 • Het Jekerkwartier. U vindt hier gedeeltes van de eerste en de tweede middeleeuwse stadsmuur, de Helpoort en twee oude watermolens op rivier De Jeker: de Leeuwenmolen en de Bisschopsmolen. Het Huis op de Jeker is een trapgevelwoning die is gebouwd over de Jeker. In de Grote Looiersstraat vindt u chique herenhuizen. Een kleine oase is het Sint-Martinushofje. Ook hier weer kerkelijke gebouwen zoals de Oude Minderbroederskerk, het Bonnefantenklooster en de Waalse kerk. Het Oud Gouvernement is het voormalige provinciehuis.
 • Onze-Lieve-Vrouweplein met Vrouwebasiliek en daar vlakbij de Stokstraat, de Wolwaag en de Bonbonnière (evenementenlocatie);
 • De Markt met het stadhuis.
 • Rivier de Maas, met de Sint-Servaasbrug, de Maaspromenade en diverse parken langs de Maas.
 • De Grote en Kleine Staat, het Dinghuis (middeleeuwse rechtbank, nu VVV).
 • Het Bassin, de binnenhaven uit 1826 met oude werfkelders, bruggen, pakhuizen en industriële bebouwing;
 • Wyck, met onder andere Waterpoortje, Maaspunttoren, Rechtstraat, Sint-Martinuskerk en het nieuwe stadsdeel Céramique (met onder andere Bonnefantenmuseum, Wiebengahal en Centre Céramique).
 • Het Vrijthof, met de Sint-Janskerk, het Generaalshuis, het Spaans Gouvernement, de Sint-Servaasbasiliek, de Militaire hoofdwacht en perroen;

Theater, muziek en uitgaansleven in Maastricht.

Het Theater aan het Vrijthof is het belangrijkste. Daarnaast heeft Maastricht nog diverse andere Theaters. De moderne Bordenhal op Plein 1992 in de wijk Céramique is van Toneelgroep Maastricht. De Bonbonnière, het Pesthuys-theater en AINSI zijn kleinere zalen. Filmhuis Lumière en Pathé Maastricht verzorgen het filmaanbod in de stad.

Een aantal Maastrichtse restaurants zijn van hoog niveau want Maastricht heeft meerdere restaurants met Michelin-sterren. Oook heeft Maastricht een zeer hoge cafédichtheid. De grootste concentratie is te vinden in de binnenstad; rond het Vrijthof, de Markt, het Onze-Lieve-Vrouweplein en rond het Sint Amorsplein

Wilt u goed en goedkoop eten? Maastricht heeft twee restaurants met Michelin sterren. Beluga heeft twee sterren. Een 8-gangen diner kost hier € 255,00. Jour de Fête is het beste eetcafé, vanaf € 13,50 heeft u hier een hoofdgerecht. Voor € 10,00 eet u bij Boulevard op de Stationsstraat 2. Meer tips bij iens.
Leuke tips voor het uitgaan in het centrum van Maastricht vindt u bij wattedoen, uitzinnig en het Maastrichts uitburo.

 

Search a B&B in: ... Netherlands ... Amsterdam ... Amersfoort ... Apeldoorn ... Arnhem ... Berlin ... Breda ... Eindhoven ... Enschede ... Groningen ... Den Haag ... Haarlem ... Den Bosch ... Maastricht ... Nijmegen ... Paris ... Rotterdam ... Tilburg ... Utrecht ...